Monument al cardenal Vives i Tutó
(Sant Andreu de Llavaneres - Maresme)

Sant Andreu de Llavaneres - Monument al cardenal Vives i Tutó

Sant Andreu de Llavaneres - Monument al cardenal Vives i Tutó (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep M. Pericas Morros / Josep M. Camps Arnau
Situació Av. de Sant Andreu / Pg. Mare de Déu de Montserrat
Situat dins un parc, a l'entrada del poble, és una obra iniciada el 1927, que resta inacabada, però, fins als anys cinquanta. Va ser projectat per l'arquitecte noucentista Josep M. Pericas i l'escultura és de l'artista sarrianenc Josep M. Camps Arnau. Veiem la figura sobre un gran pedestal al cim d'una escalinata, tot envoltat amb una balustrada.

Josep de Calassanç Vives i Tutó va néixer a Sant Andreu de Llavaneres l'any 1854. Sacerdot i membre de l'orde dels caputxins, va ser elevat a cardenal el 1899. Fou un dels més influents consellers dels papes Lleó XIII i Pius X.