Ca l'Utzet
(Sant Andreu de Llavaneres - Maresme)

Sant Andreu de Llavaneres - Ca l'Utzet

Sant Andreu de Llavaneres - Ca l'Utzet (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorSalvador Puiggròs Figueras/ Josep M. Pericas Morros (atrib.)
Situació Av. Catalunya, 45
Casa que va pertànyer a les germanes Vidal, una de les quals va estar casada amb el farmacèutic Frederic Utzet, natural de Breda. Va ser construïda l'any 1907, i tot i que els plànols els signa Puiggròs, en realitat el projecte podria ser de l'arquitecte Pericas, amic seu.

Consta de planta baixa i dos pisos, el més alt dels quals obert amb un seguit de finestretes de mig punt a tall de galeria. En alçat té dos cossos, un d'ells més elevat simulant una torre. Són coronats amb un ràfec molt pronunciat, el més alt sostingut amb tornapuntes de fusta. L'ornamentació utilitza els materials habituals del modernisme, el maó vist, la ceràmica vidriada i el ferro forjat; aquest, del gust centreeuropeu, com els esgrafiats i la xemeneia de l'interior de la casa i altres.