Museu-arxiu de Llavaneres
(Sant Andreu de Llavaneres - Maresme)

Museu-Arxiu de Llavaneres

Museu-Arxiu de Llavaneres (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusMuseu
Situació Carretera de Sant Vicenç, 14
Disposa d'una interessant col·lecció etnogràfica i fotogràfica del municipi, una col·lecció d'aparells audiovisuals antics i una pinacoteca amb obres del XIX i del XX.

És la casa de Josep Caralt i Sala, de Mataró, nomenat comte de Caralt per Alfons XII. De família de comerciants, fou un industrial i polític que exercí també de ministre d'Hisenda en el govern de García Prieto.

En el seu moment, aquesta era una gran propietat amb molt terreny que arribava fins al mar. Els seus treballadors vivien a diverses masies repartides per la finca i alguna d'elles ha pervingut fins ara.