Palau Robert (Barcelona - Passeig de Gràcia - Barcelonès)

Barcelona - Palau Robert

Barcelona - Palau Robert (Foto: Albert Esteves, 2008)

EstilNeoclassicisme
AutorHenry Grandpierre
Situació Passeig de Gràcia, 107
InterèsEspecial interès Interessant
Palauet privat que va ser la residència del financer gironí Robert Robert i Surís, marquès de Robert. Està situat en un dels indrets més emblemàtics de la ciutat, la cruïlla entre la Diagonal i el passeig de Gràcia. El projecte va ser atorgat per concurs a l'arquitecte francès Henry Grandpierre i les obres van ser dirigides per Joan Martorell Montells, entre 1898 i 1903. Va ser construït amb pedra de la muntanya de Montgrí. És un edifici de planta rectangular articulat a l'entorn d'un pati interior obert amb una claraboia. El seu jardí ha estat convertit en parc públic. Modernament va ser unit, mitjançant el pont per on entraven els carruatges, a l'edifici contigu. El seu estil classicista s'allunya completament del modernisme vigent a l'època de la seva construcció. En l'actualitat acull el Centre d'Informació Turística depenent de la Generalitat de Catalunya.