Botiga Anastasi Miralles (Castellar del Vallès - Vallès Occidental)

Botiga Anastasi Miralles

TipusEstabliment comercial
EstilModernisme
AutorJosep Graner
Situació Carretera de Sentmenat, 20 (cantonada Anselm Clavé)
Aquest edifici sorprèn pels dos grans arcs de ferradura, tan grans que són pràcticament dues rodones que toquen a terra. El de la planta baixa encabeix la porta i el que eren els aparadors de la botiga, de línies modernistes. Al primer pis se'n troba un altre, que emmarca la porta del balcó, i a l'intradós del qual es troba un mosaic policrom. Per damunt, es troba una galeria amb tres arcs de mig punt, d'un segon pis que és, al punt de la façana, força baix, i que va creixent en alçada seguint els vessants de la teulada, amb carener paral·lel a la carretera de Sentmenat. Va ser construït entre 1908 i 1910 i el seu promotor va ser Joan Ramoneda.Funcionava alhora com a habitatge i cansaladeria. Anastasi Miralles va ser qui la va adquirir després de la Guerra tot i que ja hi vivia com a llogater des dels anys vint.