Cal Meima i Mas Sallent
(Castellar del Vallès - Vallès Occidental)

Cal Meima (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

Mas Sallent

Mas Sallent (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2007)

Situació Centre, 31 i 33
La casa de l’esquerra és coneguda popularment amb el nom de Cal Meima, en record de Jaume Meima i Costasobirà, del mas Meima de Sentmenat, actualment enrunat, que a finals del segle XVII emparentà amb els Sampere, amos de la casa, i passà a viure-hi uns pocs anys. D’aleshores ençà els seus habitants són coneguts amb el motiu dels Meima. A la façana hi ha actualment el rètol Cal Metge, per designar que és un centre mèdic. La casa de la dreta és el Mas Sallent, propietat dels amos de can Sallent, una masia castellarenca situada prop de Castellar Vell, i és coneguda popularment amb el nom de Cal Paciència, uns llogaters de la segona meitat del segle XX. Text: Joan Pinyot i Garròs