Escoles del patronat Tolrà - Col·legi la Immaculada
(Castellar del Vallès - Vallès Occidental)

Postal antiga (Foto: Enviada per Ricard Mestre)

TipusEdifici escolar
AutorEmili Sala Cortés
Situació Pg. de Tolrà, 22
L'edifici de les escoles del Patronat Tolrà (conegudes popularment com "Les Monges") té planta rectangular, amb planta i pis, amb el cos central més elevat, amb un coronament esglaonat i amb una escultura del promotor, decorada amb elements d'estil clàssic. Fou construït entre el 1892 i el 1894, per encàrrec de Josep Tolrà. S'inaugurà el 3 d'agost del 1895. És el primer conjunt escolar del municipi, i actualment allotja el centre escolar La Immaculada.

L'escola funciona des del 1862 (abans de la construcció de l'edifici actual), quan Josep Tolrà va sol·licitar al beat Pare Francesc Coll, fundador de les Germanes Dominiques de l'Anunciata, l'assignació d'una comunitat religiosa al poble de Castellar del Vallès, per atendre l'educació i formació religiosa dels infants.