Casa Antoni Costa
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Rambla Catalunya, 122 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Rambla Catalunya, 122 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Domènech Estapà
Situació Rambla de Catalunya, 122
Domènech i Estapà va ser un arquitecte atípic dins el modernisme, moviment del qual sempre en va estar al marge. En aquesta obra, dels anys 1902 a 1904, es fa palesa la influència del moviment arquitectònic "secessió" i és gairebé coetània a dues de les seves obres més emblemàtiques, la presó Model i l'Hospital Clínic. De l'edifici cal destacar-ne les dues ales laterals amb decoració floral, que abasten els quatre pisos superiors, i l'ús de les formes circulars peraltades, tant al coronament com a la curiosa porta principal, on forma una mena de timpà que té a l'interior un escut i la data 1904.