Torre del carrer Ample
(Arenys de Mar - Maresme)

Arenys de Mar - Torre del carrer Ample

Arenys de Mar - Torre del carrer Ample (Foto: Albert Esteves, 2019)

Arenys de Mar - Torre del carrer Ample (Foto: Albert Esteves, 2007)

Arenys de Mar - Torre del carrer Ample (Foto: Lluís Bonet Garí -Arxiu Centre Excursionista de Catalunya-, 1929)

Situació Carrer Anselm Clavé, 23
Encaixada entre les cases del carrer Ample (ara carrer d'Anselm Clavé) i integrada en una d'elles, ha sofert moltes modificacions al llarg del temps. Va ser construïda durant la primera meitat del segle XVI, potser formant part d'un tram de muralla. És de planta rectangular al tram inferior i semicilíndrica a la part més alta. Al coronament es poden contemplar encara les mènsules de la desapareguda corsera defensiva. A l'interior conserva la volta gòtica, amb nervadures ogivals.