Can Roca
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Can Roca (Foto: Albert Esteves, 2006)

Molins de Rei - Can Roca (Foto: Albert Esteves, 2009)

Molins de Rei - Can Roca (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Plaça de la Creu, 3
Antiga casa pairal de la família Roca. L'edifici actual és del 1769, abans hi havia hagut en aquest solar l'oficina dels tècnics que van alçar el desaparegut pont sobre el Llobregat. Al portal hi ha inscrita la data de 1814 que recorda l'any en què s'hi va hostatjar el rei Ferran VII, en agraïment al comportament patriòtic de Miquel Roca en la guerra contra els francesos. La llegenda diu: FERNANDO VII - 30 MARSO DE 1814.

Conserva la façana principal, que abocava a un pati tancat, convertit modernament en carrer. Té una estructura de tres crugies amb coronament lobulat, molt habitual en les masies del segle XVIII.