Can Zariquiey
(Arenys de Munt - Maresme)

Arenys de Munt - Can Zariquiey (Foto: Mercedes Zendrera, 1906-1915)

Arenys de Munt - Can Zariquiey - Granja annexa

Arenys de Munt - Can Zariquiey - Granja annexa (Foto: Mercedes Zendrera, 1906-1915)

Situació Crtra. Sant Celoni, km 2,300
Casa residencial aïllada, amb jardí, que consta de planta baixa, pis principal i mansarda amb terrassa. La va fer construir Ricardo Zariquiey, vingut del País Basc, que va exercir durant molts anys de metge a Arenys de Munt. De l'edifici hi destaquen els dos porxos, un que dona a l'entrada i l'altre al jardí, sostinguts amb columnes clàssiques de capitell jònic. Segons ens indica Mercedes Zendrera, besneta del primer propietari, al costat de la casa hi hagué una moderna granja avícola. Actualment, allotja la Comunitat Terapèutica d'Arenys de Munt.

A inicis dels 2000, Miàs Arquitectes va fer una intervenció per adaptar l'espai als nous temps mitjançant un pati protegit per pèrgoles metàl·liques perforades que relliguen dos edificis auxiliars i poden recordar vagament les dissenyades per Enric Miralles -el seu mestre- a la Vila Olímpica de Barcelona.