Sant Bartomeu de la Quadra (Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Sant Bartomeu de la Quadra

Molins de Rei - Sant Bartomeu de la Quadra (Foto: Albert Esteves, 2006)

Molins de Rei - Sant Bartomeu de la Quadra (Foto: Fincas Maes, 2011)

Molins de Rei - Sant Bartomeu de la Quadra, edifici antic

Molins de Rei - Sant Bartomeu de la Quadra, edifici antic (Foto: Jaume Biosca -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1921)

Molins de Rei - Sant Bartomeu de la Quadra, edifici antic (Foto: Jaume Biosca -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1919)

Molins de Rei - Sant Bartomeu de la Quadra, edifici antic (Foto: Manuel Genovart -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1925)

AutorJoan Gumà Cuevas
Situació Carretera de Molins a Santa Creu d'Olorde
El lloc de Sant Bartomeu era una antiga quadra pertanyent a Santa Creu d'Olorda. L'antiga església romànica va ser enderrocada el 1936. Amb les mateixes pedres es va construir un nou temple el 1947, d'una nau, amb campanar de torre quadrada.

Una quadra era un lloc feudal de segon ordre, un districte especial dins d'un castell, segons C. Guirado. En aquest cas, la "quadra" al·ludeix a les propietats lligades a l'església de Sant Bartomeu del castell d'Olorda.