Ca n'Ametller
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Ca n'Ametller, façana lateral

Molins de Rei - Ca n'Ametller, façana lateral (Foto: Albert Esteves, 2017)

Molins de Rei - Ca n'Ametller, façana lateral (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de Catalunya
InterèsEspecial interès Interessant
Es té notícia que aquesta casa ja existia l'any 1732. L'any 1886 els propietaris eren Miquel Roca Rodon i Dolors Tenes, els quals van construir un nou habitatge annex a la part del darrere i van reformar la casa antiga per donar-li un aire senyorial.

L'edifici destaca especialment pels seus magnífics esgrafiats, de tipus geomètric i elements arquitectònics figurats, al voltant de les finestres. La façana posterior, que dóna a un pati, té una decoració molt diferent, i està rematada amb merlets i detalls ceràmics. Al mateix pati s'hi pot veure la façana d'un edifici annex, també decorada amb esgrafiats, en aquest cas de caràcter figuratiu, amb imatges al·lusives al riu. Actualment és de propietat municipal. L'any 2006 va ser restaurada i ara acull el Centre de Normalització Lingüística.

De la família Ametller procedia Gabriel Ametller, que es va traslladar al barri de Santa Maria del Mar, a Barcelona, a finals del segle XVIII on va instal·lar una petita fàbrica artesanal que seria l'origen d'una important empresa xocolatera.