Casa Miquel Ibarz
(Barcelona | Rambla Catalunya - Barcelonès)

Barcelona - Diputació, 248 (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Diputació, 248 (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorSalvador Soteras Taberner
Situació Diputació, 248
Edifici dels anys 1901-1904. Els seus elements més destacats són els balcons semicirculars de la planta més alta, que fan de dossers lobulats a les balconeres de la planta inferior. Als eixos laterals, aquests balcons esdevenen unes originals tribunes que havien tingut uns pinacles ceràmics, actualment desapareguts. Cal remarcar també les escultures de la planta baixa i del principal, amb personatges de la mitologia grega: Hermes, déu del comerç, amb el tradicional caduceu, i Ceres, deessa de l'agricultura, amb una falç i un infant amb un càvec.