Mercat
(Canet de Mar - Maresme)

Canet de Mar - Mercat (Foto: Albert Esteves, 2007)

TipusMercat
AutorPere Domènech Roura
Situació Plaça Mercat / Riera Buscarons
L'edifici, de l'any 1934, s'adapta a la forma del solar, que té planta de trapezi. Presenta soterrani -part, magatzem de les parades; part, presó de preventius, al seu moment- i planta amb una claraboia central. La part alta de les façanes s'obre amb un seguit de finestres contínues separades amb columnes de tipus clàssic de terracota, i compta amb quatre entrades, una per façana, amb portes a la manera d'arc triomfal, coberta d'estructura metàl·lica i pilars centrals. Una placa commemora el plebiscit celebrat el 1933 per decidir la ubicació de l'edifici del mercat: fou la primera vegada que votaven les dones a tota Espanya*.

És un exemple d'edifici de transició noucentisme-racionalisme.

*Sen, Cristina: El mercat de Canet: 90 anys de vot femení. La Vanguardia, 15/4/2023