Can Renau
(Canet de Mar - Maresme)

Canet - Can Renau

Canet - Can Renau

AutorRafael Masó Valentí
Situació Riera Buscarons, 81
Obra de reforma i ampliació de l'any 1929 projectada per Rafael Masó, un dels més notables arquitectes del noucentisme. És una casa unifamiliar de planta baixa i pis, amb sòcol de pedra i dos finestrals de mig punt separats per una gruixuda columna dissenyada per ell mateix -la trobem també a les seves cases de Quart d'Onyar, Girona, S'Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Cerdanyola-, anomenada columna Vinyon o botxa. Del pis superior destaca un plafó de ceràmica de rajoles grogues i verdes, tan típiques de Masó, amb una jardinera revestida del mateix material i sostinguda per dos suports de ferro forjat. A sota, un òcul amb la R de Renau. Jaume Renau fou un membre de la junta de la primera cooperativa de l'estat, La Canetense.