Can Rocosa
(Canet de Mar - Maresme)

Canet de Mar - Can Rocosa

Canet de Mar - Can Rocosa (Foto: Albert Esteves, 2017)

Situació Riera Gavarra, 2
Masia del segle XVII que va pertànyer a la família Domènech. Presenta portal de punt rodó, de tretze dovelles, i finestres de llinda recta amb brancals i ampit de pedra, rellotge de sol i, a sota, un plafó de ceràmica modernista amb un àngel de Lluís Bru, que va servir d'assaig per als que decoraran l'Institut Pere Mata de Reus. Actualment, l'edifici forma part de la Casa-Museu Domènech i Montaner.

Després de casar-se, l'arquitecte passava llargues temporades a Canet de Mar, lloc d’on era la seva esposa Maria Roura. Amb el temps i els fills, Can Rocosa se'ls hi va anar quedant petita i va ser llavors quan van comprar la casa cantonera del davant. Un cop aquesta reformada, van traslladar-hi l'habitatge, deixant la masia com a taller i estudi.

Acostumava a fer esbossos en guix o ceràmica de diferents elements decoratius per a obres en projecte i els posava a casa seva amb la finalitat de veure’n l’efecte. Així doncs hi trobem des d’aquell àngel a la façana fins a llindes de portes, arrambadors, escuts o llars de foc.

El 1983, R. Amadó i Ll. Domènech Girbau van dissenyar l'oficina bancària que ocupà el jardí entre els dos immobles durant un temps, la qual ara és sala d'exposicions.