Can Planiol
(Sant Pol de Mar - Maresme)

Sant Pol - Casa Planiol (Foto: Albert Esteves, 2017)

Sant Pol - Casa Planiol (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorIgnasi Mas Morell
Situació Abat Deàs, 30
InterèsEspecial interès Interessant
Obra de l'any 1910. És una casa entre mitgeres amb una façana molt ornamentada, de la qual en destaca el balcó, amb grans cartel·les escalonades del mateix tipus que les que sostenen el ràfec, de gran volada. El color és el protagonista de la façana, i li és definit pels aplacats i el trencadís ceràmics de color blau i blanc, esquitxats de flors de color granat, que cobreixen tota la planta baixa, el balcó i la part més alta de la façana.

Ramon Planiol fou un "americano"-potser per aquesta raó hi trobem els escuts de Sant Pol i de Cuba, tot i que la casa era del seu germà Josep-.