Hotel Ritz
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

TipusHotels i hostals
EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorEduard Ferrés Puig
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 664-668
Obra enllestida l'any 1919 dins l'estil monumentalista dels grans hotels europeus de l'època. És remarcable el coronament, ornat amb escultures i frontons de referència clàssica. El Ritz (ara Palace Barcelona) ha estat un dels hotels més emblemàtics de la ciutat. S'hi han allotjat personatges tan coneguts com dels ducs de Windsor, Whitney Houston, Sophia Loren, Ava Gardner, Salvador Dalí, Xavier Cugat, Woody Allen, Pierce Brosnan, la reina Noor de Jordània o Mikhaïl Gorbatxov, entre molts altres. Ha estat, a més, escenari de molts actes socials i culturals de la vida barcelonina.

Destaca com un dels primers edificis important a Barcelona de formigó armat. Ferrés era un expert en la seva aplicació, fent servir el sistema líder d'aleshores del francès Hennebique.