Casa Josep Planàs (Barcelona - La Torre de les Aigües - Barcelonès)


Barcelona - Gran Via, 633

Barcelona - Gran Via, 633 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Gran Via, 633

Barcelona - Gran Via, 633 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Gran Via, 633

Barcelona - Gran Via, 633 (Foto: Albert Esteves, 2007)



TipusEdifici residencial
Període1888-1910
AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 633 / Roger de Llúria, 25
L'any 1901 Enric Sagnier havia construït en aquest solar per a Estanislau Planàs, una casa modernista de planta i pis, amb cornisa sinuosa i coronada amb un pinacle piramidal. L'any 1907, el mateix Sagnier va efectuar l'ampliació de l'edifici per a Josep Planàs Admell, mantenint la composició i ornamentació de les dues plantes originals, però utilitzant en la resta un llenguatge molt més auster, amb un coronament reduït a una senzilla cornisa. La façana veu reforçada la seva verticalitat amb els relleus imitant carreus que emmarquen els eixos verticals dels balcons.

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP