Casa Josep Planàs
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 633 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Gran Via, 633 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 633 / Roger de Llúria, 25
L'any 1901 Enric Sagnier havia construït en aquest solar en xamfrà, per a Estanislau Planàs, una casa modernista de planta i pis, amb cornisa sinuosa i coronada amb un pinacle piramidal. L'any 1907, el mateix Sagnier va efectuar l'ampliació de l'edifici per a Josep Planàs Admell, mantenint la composició i ornamentació de les dues plantes originals, però utilitzant en la resta un llenguatge molt més auster, amb un coronament reduït a una senzilla cornisa. La façana veu reforçada la seva verticalitat amb els relleus imitant carreus que emmarquen els eixos verticals dels balcons.

En aquesta casa va tenir la seva darrera residència a Barcelona el president Lluís Companys i Jover, abans de marxar cap a l'exili, l'any 1939.