Casa Isidor Majó (Diputació-Bailèn)
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Diputació, 349 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Diputació, 349 (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorJosep Majó Ribas
Situació Diputació, 349 / Bailèn, 62
Edifici de l'any 1893-94 que ocupa un solar triangular, al xamfrà entre els carrers Diputació i Bailèn. De composició simètrica, es caracteritza pels dos cossos cilíndrics situats als angles a tall de torres, amb un mirador obert i emmerletat, que li aporten un aire casteller. Els elements ornamentals, dins de l'austeritat general del conjunt, són de referència neogòtica. Són remarcables -tot i que impossibles d'admirar per la llunyania- les figures alades que fan de mènsules a la part superior de les torres.

Els edificis annexos, carrer Bailèn, 64 i 66 (vegeu fitxa específica), són obra també dels mateixos promotor i arquitecte (Isidor Majó era el pare de Josep Majó). Es van projectar poc temps després, l'any 1896-97, en un estil molt semblant que sembla donar continuïtat a l'obra principal del xamfrà.