Casetes de Can Comamala
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç dels Horts - Casetes Comamala (Foto: Albert Esteves, 2008)

Sant Vicenç dels Horts - Casetes Comamala (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Mossèn J. Verdaguer, 97-103
Encarregades per Domènec Comamala, van ser edificades, l'any 1922, aprofitant una part del jardí de la casa que s'havia fet construir pocs anys abans. Són quatre habitatges de reduïdes dimensions amb façanes que, dins una mateixa estructura, tenen elements decoratius diferents entre ells, però conformant un conjunt harmònic i encisador. Tenen un petit jardí davanter, amb una tanca comuna.

És un dels conjunts de cases de cos més interessants de Sant Vicenç. En general, aquest tipus de promocions solien repetir el mateix model en totes les cases, de manera quer el mateix plànol valia per totes. Aquí, en canvi, cada façana és única, tant en la decoració de les obertures i els respiralls com, especialment, en la configuració dels capcers, on podem trobar referències neoclàssiques, modernistes i noucentistes.