Casa de l'Aigua (Barcelona - La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Roger de Llúria, 60

Barcelona - Roger de Llúria, 60 (Foto: Albert Esteves, 2007)

EstilEclecticisme
AutorAntoni Valls Galí
Situació Carrer Llúria, 60 / Consell de Cent, 371
És una de les quatre cases promogudes per Josep Cerdà entre els anys 1863-64, les primeres que es van adaptar a les pautes marcades pel pla de l'Eixample, d'Ildefons Cerdà. Se la coneixia com a Casa de l'Aigua perquè tenia un pou que proveïa d'aigua la finca. La seva façana, modernament restaurada, està decorada amb pintures de l'artista italià Raffaello Beltramini. Es tracta de figures al·legòriques que simbolitzen la Natura, l'Art, la Ciència o virtuts com la Prudència o l'Esperança. Les pintures combinen més de 200 tonalitats de color. La casa ha estat remodelada per convertir-se en l'Hotel Catalonia Berna. La reforma es va efectuar entre 2000 i 2003 pels arquitectes Romà Arañó i Ramon Luis Mota.