Edifici Ocaso (abans Fabra i Coats)
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 676 (Foto: Albert Esteves, 2007)

Barcelona - Gran Via, 676 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorRaimon Duran Reynals
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 676 / Bruc, 50
Edifici en xamfrà construït entre 1941-44. Va ser la seu de la companyia tèxtil Fabra i Coats i posteriorment de l'asseguradora Ocaso. És de línies classicistes (amb elements típics com els frontons triangulars o en semicercle) tot i que denota una certa influència de l'escola eclèctica americana. Va ser projectat per Raimon Duran Reynals (Barcelona, 1895 - 1966) el qual, en la seva etapa de postguerra, s'allunya del racionalisme del GATCPAC, que havia caracteritzat les seves obres dels anys trenta, per aproximar-se a l'estil acadèmic imperant. La façana, tota ella de pedra artificial blanca, equilibra la verticalitat dels eixos marcats per les obertures, amb impostes que separen els diferents àmbits jeràrquics i amb l'especejament horitzontal de la pedra.