Can Comamala
(Sant Vicenç dels Horts - Baix Llobregat)

Sant Vicenç dels Horts - Can Comamala

Sant Vicenç dels Horts - Can Comamala (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sant Vicenç dels Horts - Can Comamala (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, 115
El gironí Domènec Comamala es va instal·lar a Sant Vicenç el 1909. Va edificar-hi una fàbrica tèxtil i la seva residència familiar, obra del 1918. És un edifici amb jardí, de planta i pis, amb elements decoratius de tipus eclèctic, i una torre-mirador amb coberta piramidal. L'entrada, davant del jardí, ve precedida per un ampli porxo, sostingut per columnes, que fa de terrassa de la planta noble, protegida per una balustrada de pedra. Al jardí hi ha un pou neoclàssic en forma de templet.

L'any 1987 va passar a ser propietat de l'Ajuntament i, dos anys després, es va efectuar una reforma segons projecte dels arquitectes Salvador Lujan i Daniel Brustenga, per destinar-la a equipament municipal.