Antic Hospital i Capella
(Malgrat de Mar - Maresme)

Malgrat de Mar - Antic Hospital (Foto: Albert Esteves, 2008)

Malgrat de Mar - Passatge dels Arcs

Malgrat de Mar - Passatge dels Arcs (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Carrer Passada, 46
Fundat per manament testamentari d'Hug Descolomer, de l'any 1441. Consta de l'edifici de l'hospital i una capella al seu costat, Aquesta és de nau única, amb absis poligonal, coberta amb voltes de creueria. La portada és rectangular, amb grans carreus de pedra. Al seu damunt hi ha el finestral circular i un campanar d'espadanya. L'hospital és va construir aprofitant una antiga masia. Els arcs que donen nom al passatge annex devien correspondre als estables. La façana ha estat molt modificada en èpoques modernes. Entre 1892 i 1970 va ser regit per les germanes de Sant Josep. Actualment allotja la Comunitat Terapèutica de Malgrat.