Palau Vedruna (Hotel Claris)
(Barcelona | La Concepció - Barcelonès)

Barcelona - Pau Claris, 150 (Foto: Albert Esteves, 2008)

TipusHotels i hostals
AutorReforma: MBM (Oriol Bohigas, Josep M. Martorell, David Mackay)
Situació Pau Claris, 150 / València, 271
Constitueix un dels millors exemples d'integració d'una façana antiga, en una construcció moderna. El palau Vedruna va ser una de les primeres residències senyorials que van ocupar els xamfrans de l'Eixample. D'estil neoclàssic, va ser construït l'any 1883. L'edifici del nou hotel, inaugurat l'any 1992, integra dins el mur-cortina la façana de l'antic palauet, en un contrast que reforça la seva singularitat i l'adequa a les proporcions dels edificis veïns. L'Hotel conté una valuosa col·lecció d'obres d'art egipci procedents de la col·lecció Jordi Clos.