Torre de can Toni Joan
(Tordera - Maresme)

Tordera - Torre de Can Toni Joan

Tordera - Torre de Can Toni Joan (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Trencall carretera de Tordera a Blanes
Torre de planta rodona, atalussada a la base i coronada amb corsera. Conserva la porta adovellada al nivell del primer pis, així com una finestra rectangular a cadascun dels dos pisos superiors, a més de diverses troneres.
Va ser construïda l'any 1557, en època de la vescomtessa Anna II de Cabrera, casada amb Luís Enríquez, duc de Medina de Rioseco. Formava part del sistema defensiu costaner i es comunicava, amb fogueres, amb les torres veïnes de Blanes i Palafolls.
L'actual masia de can Toni Joan és de construcció moderna. L'antiga va ser destruïda durant la guerra civil per un obús llençat des d'un vaixell.
La torre és dins de la propietat privada de la masia i es pot visitar demanant permís als propietaris.