Santa Eulàlia (o Sant Llop) d'Hortsavinyà
(Tordera - Maresme)

Tordera - Sant Llop d'Hortsavinyà

Tordera - Sant Llop d'Hortsavinyà (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Hortsavinyà
InterèsEspecial interès Interessant
L'antic municipi d'Hortsavinyà, al vessant meridional del Montnegre, és format un conjunt de cases disseminades juntament amb l'església parroquial de Santa Eulàlia, posteriorment consagrada també a Sant Llop. Està documentada des de l'any 1080 ("Sanctae Eulaie de Orto Saviniano") i, des de 1246, va dependre del monestir de Sant Salvador de Breda. La capella original, romànica, va ser modificada i ampliada al llarg del temps. L'edifici actual és bàsicament de l'any 1772, tot i que el campanar degué ser iniciat al segle XVI.
S'hi pot accedir des de Tordera, pel camí de Vallmanya, o des de Calella, pel camí d'Hortsavinyà. Al seu costat hi ha un centre d'informació del parc del Montnegre. El seu aïllament i l'entorn paisatgístic li atorguen un gran interès turístic.