Cases Tecla Tintoré
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Aragó, 358-360 (Foto: Albert Esteves, 2022)

Barcelona - Aragó, 358-360 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorAdolf Ruiz Casamitjana
Situació Aragó, 358-360
Conjunt de dos edificis bessons, de l'any 1901. Un d'ells ha estat remuntat de forma matussera, probablement una de les intervencions més escandalosament barroeres que hagi pogut patir un edifici modernista, i l'altre ha perdut el coronament original (una bonica barana de pedra amb relleus florals).

Tret d'això, es tracta de dues cases entre mitgeres amb façanes simètriques i composició homogènia a tots els pisos, tret de les tribunes laterals del primer pis, amb relleus florals idèntics a totes les sobrellindes. El parament està decorat amb esgrafiats imitant carreus i una mena d'ales verdes als flancs de les obertures. Cal ressaltar la rica decoració del vestíbul.