Torre de les Monges
(Tarragona | Part Alta Sud - Tarragonès)

Tarragona - Torre de les Monges (Foto: Albert Esteves, 2022)

Tarragona - Torre de les Monges (Foto: Albert Esteves, 2017)

Tarragona - Torre de les Monges (Foto: Viquimèdia Commons)

Situació Pg. Sant Antoni
Durant la segona meitat del segle XIV es va construir un nou tram de muralla conegut com "la muralleta", que va suposar la transformació d'una part de les estructures del circ romà. Per defensar la nova línia defensiva es van construir tres torres octogonals. La torre de les Monges rep el nom del convent de monges clarisses o menoretes, construït el 1287 a l'altra banda del carrer. Se sap que l'any 1370 ja era enllestida. Té una alçada de 18 m i està bastida amb carreus petits i mitjans units amb morter de calç. A mitjan segle XVI, durant el regnat de Carles V, es va construir un baluard adossat, anomenat de Carles V, denominació que també es va fer extensiva a la torre.