Capella de Sant Ponç
(Tordera - Maresme)

Tordera - Capella de Sant Ponç

Tordera - Capella de Sant Ponç (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Carretera de Tordera a Fogars
Situada dalt d'un turó, molt a prop de la urbanització Àgora Parc. El seu origen és incert, però se sap que va ser reconstruïda el 1580 i de nou el 1685, data gravada a la llinda de la porta. Té una sola nau coberta amb volta de canó, reforçada amb contraforts laterals i capçada amb absis semicircular. L'entrada és precedida per un atri cobert a dues aigües i sostingut per dotze columnes dòriques. Va ser construït l'any 1729. A la pila d'aigua beneïda hi ha gravada la data de 1737. Cada 11 de maig s'hi celebra un aplec, amb benedicció de roses, missa i processó.