Casa Montoliu
(Tarragona | Part Alta Sud - Tarragonès)

Tarragona - Casa Montoliu (Foto: Albert Esteves, 2007)

Tarragona - Casa Montoliu (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Casa Montoliu (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1915)

Situació Cavallers, 10
És una de les cases senyorials més interessants de la ciutat. Va ser residència de la família Montoliu des de mitjan segle XVIII. En ella hi va viure l'escriptor Manuel de Montoliu i de Togores. Adquirida per la Diputació a finals dels anys seixanta, ara és la seu de l’Escola de Música. L'edifici, que ha anat sofrint diverses reformes al llarg dels segles, combina elements de l'estil gòtic tardà, amb altres de renaixentistes i neoclàssics. Amb la darrera rehabilitació es va suprimir la façana del segle XVIII, de la qual només en resta la porta. És força interessant el pati, d'estil toscà.