Palau de la Cambreria
(Tarragona | Part Alta Nord - Tarragonès)

Tarragona - Palau de la Cambreria

Tarragona - Palau de la Cambreria (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Pla de la Seu
InterèsEspecial interès Interessant
Es coneix també com Casa Balcells. És l'antiga residència del canonge cambrer de la Seu fins al segle XVI. L'edifici està unit a la part de ponent de la façana de la catedral. En aquesta casa s'hi allotjaven els reis quan visitaven la ciutat. També hi va residir el papa Pedro López de Luna i hi va morir la reina Joana Enríquez l'any 1468. La façana té un gran portal adovellat i diverses finestres gòtiques, les del pis principal són coronelles triforades. Als segles XVII o XVIII s'afegí al cos original un annex consistent en una estructura porxada, que dona al Pla de la Seu, i que consta de baixos, entresol i dues plantes. La part més interessant de l'edifici és, tanmateix, el pati, del segle XV, amb una escalinata d'arcs rampants.