Antiga Audiència
(Tarragona | Part Alta Sud - Tarragonès)

Tarragona - Antiga Audiència (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Antiga Audiència (Foto: Albert Esteves, 2007)

AutorRamon Salas Ricomà
Situació Plaça del Pallol, 1-3
El nom li és definit pel fet d'haver estat la seu de l'Audiència Provincial, des de mitjan segle XIX fins al 1973. Ocupa un dels extrems del que va ser el Fòrum romà (segle I dC), on hi hagué una torre semblant a la del Pretori i a l'interior de l'edifici es conserven restes d'aquesta construcció, entre d'altres d'època romana. Durant l'edat mitjana les antigues estructures romanes van ser aprofitades per bastir diverses construccions medievals. No va ser fins als inicis del segle XX que, sobre aquestes restes, es va alçar l'actual edifici neoclàssic, amb façana a la plaça del Pallol. És de línies austeres, amb porxos de mig punt a la planta baixa i pilastres amb capitell jònic que flanquegen les obertures dels pisos superiors.