Església parroquial de Santa Coloma
(Santa Coloma de Cervelló - Baix Llobregat)

Santa Coloma de Cervelló - Església, façana de ponent (Foto: Albert Esteves, 2008)

Santa Coloma de Cervelló - Església, interior

Santa Coloma de Cervelló - Església, interior (Foto: Albert Esteves, 2008)

Santa Coloma de Cervelló - Església (Foto: Albert Esteves, 2006)

Santa Coloma de Cervelló - Església (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1917)

Santa Coloma de Cervelló - Església (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1917)

Situació Església
És d'origen romànic i el seu nom antic era Santa Coloma de Montpedrós. És un edifici de nau única coberta amb volta de canó seguit, un xic apuntat i compta amb un airós campanar de torre. Va ser molt modificat a la fi del segle XVI, quan es va enderrocar la capçalera original, es va allargar la nau i es van afegir les capelles laterals. El portal, de llinda recta, és d'aquella època (duu la data de 1594) i va ser traslladat a l'actual emplaçament quan es va construir la façana moderna. A l'interior es conserva una absidiola romànica, descoberta l'any 1988. També són d'època romànica la façana de ponent i la base del campanar.