L'Empordà. Oda nova a Barcelona
(Barcelona | Vila de Gràcia Sud - Barcelonès)

Barcelona - Jardinets de Gràcia

Barcelona - Jardinets de Gràcia (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorErnest Maragall Noble
Situació Jardinets de Gràcia
Els Jardinets de Gràcia constitueixen el tram del Passeig de Gràcia que queda entre la Diagonal i l'antiga vila de Gràcia. Va ser enjardinat l'any 1929. El conjunt escultòric, dedicat a Joan Maragall amb motiu del seu centenari, consta de dues dones ajagudes, l'una nua i l'altra amb un vestit molt fi, fetes en marbre blanc. El seu estil llaça plenament amb la millor tradició noucentista. Va ser inaugurat l'any 1961.

Durant uns anys va estar ubicat al parc Cervantes -quan l'alcalde Porcioles el va voler "amagar" en una zona poc poblada de la ciutat en aquells moments, per les protestes dels qui van voler veure certa actitud lèsbica en les figures, com havia passat als anys vint amb altres nus projectats per a la plaça Catalunya que van acabar plantats davant del palau de Pedralbes- fins que el 1985 es va tornar a instal·lar al seu emplaçament original. L'any 2014 es va reubicar en un altre sector dels Jardinets de Gràcia.