Colònia Güell: Recinte industrial (Santa Coloma de Cervelló - Baix Llobregat)

Colònia Güell - Recinte industrial

Colònia Güell - Recinte industrial (Foto: José Antonio, 2010)

Colònia Güell - Recinte industrial (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusEdifici industrial o agrícola
Situació Colònia Güell: Avinguda Ferran Alsina
Fàbrica tèxtil fundada per Eusebi Güell i Bacigalupi el 1890 per traslladar-hi la del Vapor Vell, de Sants. L'any 1945 va ser adquirida per la família Bertrand Serra. Va estar en funcionament fins la crisi del sector tèxtil, l'any 1973. Actualment és un parc empresarial.

Des dels seus orígens constituïa un recinte tancat i separat de la Colònia i constava de diversos edificis destinats a cadascuna de les fases del procés de tractament del cotó: l'edifici de filatures, els telers, el tint, l'assecador, el tallador, l'edifici per la màquina d'aprest, el taller de fusteria i la serralleria. Hi havia també els edificis administratius i el consultori mèdic. L'edifici de filatura era el principal i seguia el model arquitectònic de Manchester, a base de maó vist i grans finestrals.

Els principals edificis del recinte van ser rehabilitats entre 2001 i 2004 per Òscar Tusquets Blanca.