Can Sellarès
(Viladecans - Baix Llobregat)

Viladecans - Can Sellarès

Viladecans - Can Sellarès (Foto: Albert Esteves, 2018)

Viladecans - Can Sellarès (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Av. Gavà, 90
Just al límit entre Viladecans i Gavà hi ha la zona esportiva i cultural de Can Sellarès, gestionada de forma mancomunada entre els dos municipis. Està centrada per la masia que dona nom al conjunt i que antigament havia dut els noms de Casal dels Rierols (segles XIII-XIV), mas Prats (segles XIV-XV) i mas Comes, àlies Bovera (segle XVI). El seu actual aspecte extern es correspon a una reforma del segle XIX. A mitjan segle XX va ser adquirida per la companyia Roca com a centre recreatiu per als seus treballadors i va sofrir una severa reforma tot respectant les parets mestres i els murs exteriors. És una masia de planta quadrada, de tipus basilical, amb dos cossos laterals oberta amb finestrals de punt rodó a manera de galeria.