Ajuntament i escoles
(Salomó - Tarragonès)

Salomó - Ajuntament (Foto: Albert Esteves, 2019)

Salomó - Ajuntament

AutorCèsar Martinell Brunet
Situació Avinguda Catalunya
L'edifici projectat per Cèsar Martinell l'any 1924 no va ser executat segons el projecte original, segurament per un problema de pressupost. Si bé es manté bàsicament l'estructura planificada, els acabats són molt més austers i el coronament elimina el joc de corbes previst, típicament modernista, i els detalls ornamentals de la porta i el balcó. El resultat és un edifici senzill i funcional, que situa l'ajuntament al mig i als laterals les escoles de nens i nenes, amb un patí comú, bé que dividit, a la part de darrere. Va ser inaugurat l'any 1926.