Casa Joan Parellada II
(Barcelona | Esquerra Alta de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Còrsega, 226 (Foto: Albert Esteves, 2023)

Barcelona - Còrsega, 226 (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorArnau Calvet Peyronill
Situació Còrsega, 226
Edifici entre mitgeres projectat l'any 1907 per Arnau Calvet Peyronill (Barcelona, 1874 - 1956), un reconegut arquitecte que va conrear inicialment el modernisme i es va decantar posteriorment pel monumentalisme noucentista o l'art déco. De la façana destaca especialment la part del coronament, amb les obertures dels balcons flanquejades per gruixudes pilastres, dels capitells de les quals emergeixen arcs de mig punt amb l'intradós esculpit. Als capcers ressalten unes flors, amb les seves tiges. Cal esmentar també la porta, molt elegant, capçada amb un ram de flors, i el disseny, amb cintes recaragolades, a les baranes de les finestres balconeres de la planta baixa.