Edifici Sandoz
(Barcelona | Fort Pienc - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via de les Corts Catalanes, 764-768 (Foto: Anna Corcoll, 2022)

Barcelona - Gran Via de les Corts Catalanes, 764-768 (Foto: Valentí Pons, 2008)

AutorXavier Busquets Sindreu
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 764-768 / Sardenya, 208-210
Obra dels anys 1968-1972 que va ser la seu de la farmacèutica alemanya Sandoz (ara Novartis). És un projecte de Xavier Busquets Sindreu en el qual s'allunya de l'arquitectura de l'Escola de Barcelona i utilitza esquemes, tècniques i materials propis dels inicis del postmodernisme. Les façanes, tancades amb murs cortina de tonalitat molt fosca i domini de les línies horitzontals, troben al xamfrà la part més imaginativa de l'obra, la qual li proporciona dinamisme i un marcat contrapunt de verticalitat.

Va ser decorat amb murals de l'artista Antoni Cumella, un al vestíbul i un altre encarat a la façana de la Gran Via (vegeu fitxa específica).