Ca n'Isbert
(Santa Coloma de Cervelló - Baix Llobregat)

Santa Coloma de Cervelló - Ca n'Isbert

Santa Coloma de Cervelló - Ca n'Isbert (Foto: Albert Esteves, 2008)

Santa Coloma de Cervelló - Ca n'Isbert (Foto: José Antonio, 2010)

Santa Coloma de Cervelló - Ca n'Isbert (Foto: Albert Esteves, 2006)

Santa Coloma de Cervelló - Ca n'Isbert (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1926)

Situació Av. Baix Llobregat, 121
Masia de planta basilical amb teulada a dues aigües, obra del segle XVI. La porta és adovellada, les finestres dels balcons conserven la llinda de pedra original, on hi ha inscrit l'any 1594 i el nom de Benet Esbert. A l'altre finestral, la data és més tardana (1773), època en què es degué dur a terme alguna reforma, i a sota hi ha el nom de Joan Isbert. Completen la façana dos ulls de bou i els tres arcs de punt rodó de les golfes. La seva proximitat a la carretera de Barcelona feien d'aquest mas l'entrada natural de Santa Coloma.

Cap a la fi del segle XVIII la propietat va passar dels Esbert o Isbert a la família Cardona i, a començament del segle XX, per matrimoni, a la família Soler.