Casal Transformadors
(Barcelona | Fort Pienc - Barcelonès)

Barcelona - Casal Transformadors. Edifici antic (enderrocat) (Foto: Valentí Pons, 2008)

TipusAteneus i centres socials
AutorManuel Brullet, Alfonso de Luna / Edifici antic: Antoni Millàs Figuerola
Situació Ausiàs Marc, 60
L'antiga estació transformadora de la Companyia Auxiliar de Tramvies era un edifici dels anys 1923-1925, que havia projectat Antoni Millàs Figuerola i que posteriorment es va habilitar com a centre cultural per a joves. Després va quedar abandonat, fins que l'any 2016 es va desallotjar el grup de joves que l'ocupaven il·legalment i es va haver de demolir a causa de les patologies estructurals que l'afectaven. Al seu lloc s'ha construït un modern edifici vidriat, que acull un casal de barri i un espai per a la gent gran. Va ser inaugurat l'any 2019.