Fanal de la Biblioteca Arús
(Barcelona | Fort Pienc - Barcelonès)

Barcelona - Fanal de la Biblioteca Arús (Foto: Sergi Suárez, 2022)

TipusElement singular
AutorJosep Lluís Pellicer Fenyer
Situació Pg. de Sant Joan, 26
La Biblioteca es va fundar per llegat testamentari del filantrop i membre destacat de la maçoneria, Rossend Arús. Es va inaugurar el 24 de març de 1895. L'edifici va ser projectat per Bonaventura i Pere Bassegoda. El fanal modernista de la façana s'atribueix a Josep Lluís Pellicer, que es va encarregar també de la decoració de l'edifici. El fanal, de tres cares trapezoidals, és de ferro forjat i vidre glaçat, amb unes dimensions aproximades de 150 x 40 cm. Es considera un símbol maçó pel fet detenir tres cares (triangle) i a cada cara onze cibes, que sumen trenta-tres (grau màxim).