Casa Jaume Rius
(Barcelona | Fort Pienc - Barcelonès)

Barcelona - Gran Via, 733. Detall porta (Foto: Jordi Grau i Dausà, 2023)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorFrancisco Portillo Quintana
Situació Gran Via de les Corts Catalanes, 733
Edifici d'habitatges entre mitgeres projectat l'any 1930 per Portillo Quintana, que un any abans havia remodelat també la Fonda Rius, al carrer Marquès d'Argentera. A la mateixa illa es troben diversos edificis noucentistes del mateix autor. Aquest és un edifici de planta baixa i vuit pisos. Hi destaca especialment el tram superior, que s'aboca al carrer amb un gran balcó-tribuna, del qual sobresurt una coberta de ràfec pronunciat. El portal d'entrada, molt notable, està emmarcat per columnes clàssiques i embellit amb garlandes de fruits. Al seu damunt hi ha el balcó principal, amb balustrada i uns abarrocats pinacles, que li proporcionen un aire senyorial.