Església de Santa Tecla la Vella
(Tarragona | Catedral - Tarragonès)

Tarragona - Santa Tecla la Vella

Tarragona - Santa Tecla la Vella (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Coques, 4
Situada darrere els absis de la catedral actual, es va construir aprofitant materials d'una construcció més antiga. Consta d'una sola nau de planta rectangular, sense absis, amb coberta de creueria, tot plegat dins d'un estil de transició del romànic al gòtic. Exteriorment, està reforçada amb contraforts als quals s'adossen columnes amb capitell. El portal té arc de punt rodó sostingut per impostes i està emmarcat entrefines pilastres que sostenen una cornisa de doble bordó, un dels quals escaquejat. Damunt del portal hi ha una finestra d'arc apuntat. Cap a la meitat del segle XV es va afegir una capella al costat dret, amb campanar d'espadanya.