Escola Comercial
(Barcelona | Esquerra Mitja de l'Eixample - Barcelonès)

Barcelona - Rosselló, 221-223 (Foto: Albert Esteves, 2008)

TipusEdifici escolar
AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Balmes, 132 / Rosselló, 221-223
Edifici de concepció racionalista dins un registre ornamental de línies clàssiques. L'estètica és molt continguda amb relació a altres edificis de Sagnier de la mateixa època (1926), com ara l'antiga seu del Banc Central (vegeu enllaç). La porta principal, al mig del xamfrà, està flanquejada per dues pilastres amb capitell que sostenen un entaulament amb frontó triangular. Una cornisa recolzada sobre pilastres d'ordre gegant separa el pis més alt de la resta de l'edifici, reforçant l'horitzontalitat del conjunt. Uns frisos amb escuts esculpits presideixen els capcers de les cantonades. Actualment, és la seu de l'IDEC, fundació que pertany a la Universitat Pompeu Fabra.