Casa Bartomeu Baró
(Tarragona | Part Alta Sud - Tarragonès)

Tarragona - Casa Bartomeu Baró

Tarragona - Casa Bartomeu Baró (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorFrancesc Vallès
Situació Portella, 15 / Pg. Sant Antoni, 15
Casa unifamiliar entre mitgeres, de planta i pis, obra de l'any 1890 amb façana al carrer Portella i al Passeig de Sant Antoni. Al carrer Portella, la planta baixa té la porta al mig, ornada amb un escut damunt la llinda, i dues finestres de reixa als costats, una d'elles convertida en porta de garatge. El pis presenta un balcó amb tres obertures i barana de ferro. El parament cec està decorat amb esgrafiats. Cal destacar el fris i les mènsules de la cornisa. La façana que dona al Passeig és més interessant. Els esgrafiats són d'una gran qualitat, igual que l'ornamentació del ràfec. L'element més destacat és, tanmateix, la tribuna de ferro, amb vidres de colors.