Església de Sant Llorenç
(Tarragona | Part Alta Nord - Tarragonès)

Tarragona - Església de Sant Llorenç

Tarragona - Església de Sant Llorenç (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tarragona - Església de Sant Llorenç (Foto: Albert Esteves, 2022)

Situació Plaça de la Pagesia / Sant Llorenç, 24
Originàriament, hi hagué en aquest indret una església romànica, del segle XII, de la qual en resten únicament dues columnes reaprofitades a la tribuna. L'església actual data del 1362. Té planta de nau de saló dividida en quatre trams separats per arcs diafragma que sostenen la coberta de fusta a dues aigües. També són gòtiques les quatre capelles del costat de l'Epístola. Va ser reformada per Pere Blai a finals del segle XVI. D'aquesta reforma és la porta principal, renaixentista, ara tapiada, que llueix a la llinda un escut heràldic.

L'església va resultar molt malmesa durant la guerra del Francès i es va refer el 1814. De nou va ser cremada el 1936 i reformada el 1940. Ha estat restaurada pels arquitectes Joan Figuerola i Joan Alonso l'any 1990.