Església de Sant Llorenç (Tarragona - Zona Alta - Catedral - Tarragonès)

Tarragona - Església de Sant Llorenç

Tarragona - Església de Sant Llorenç (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Plaça de la Pagesia / Carrer de Sant Llorenç, 24
Originàriament hi hagué en aquest indret una església romànica, del segle XII, de la qual en resten únicament dues columnes reaprofitades a la tribuna. L'església actual data del 1362. Té planta de nau de saló dividida en quatre trams separats per arcs diafragma que sostenen la coberta de fusta a dues aigües. També són gòtiques les quatre capelles del costat de l'Epístola. Va ser reformada per Pere Blai durant el segle XVI. La antiga porta principal, renaixentista, ara està tapiada. L'església va resultar molt malmesa durant la guerra del Francès i es va refer el 1814. De nou va ser cremada el 1936 i reformada el 1940. Ha estat restaurada pels arquitectes Joan Figuerola i Joan Alonso l'any 1990.